Mannen tegen seksisme

IMG_7510webMannen: welkom. Mannen kunnen een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen seksisme, en dat gebeurt nog veel te weinig.

Wij hopen ooit nog een groep mannen te verwelkomen die zich solidair verklaren met de feministische strijd en zich verenigen om een einde te maken aan seksisme.

Momenteel bestaat een dergelijke groep voor zover wij weten niet in België (vroeger wel). Als er iemand interesse heeft, een dergelijke groep wil oprichten maar wel wat ondersteuning wil, of als individu een bijdrage wil leveren, contacteer ons gerust:

felfeminisme@gmail.com

Tips voor mannen – wat kun je zelf doen?

  • Maak ruimte voor feministes;
  • Reageer als er iemand verkrachtings “grappen” maakt;
  • Helpen zit vaak in de kleine dingen: ondersteun vrouwen, pas op de kinderen of doe het huishouden terwijl zij actievoeren of schrijven;
  • Het klinkt banaal, maar wij hebben fondsen nodig voor onze werking en met zelfs maar tien euro donatie kan je ons enorm vooruithelpen;
  • Feminisme is niet hetzelfde als socialisme of anarchisme of liberalisme of… Neem rustig je tijd, vraag raad in je omgeving, en vooral luister naar feministes en vrouwen;
  • Luister naar en steun de feministische beweging, probeer ze niet over te nemen of te recupereren; probeer niet jezelf als woordvoerder op te werpen;
  • Besef dat je als man privileges hebt. Gebruik je privileges om feminisme te steunen: je gaat bijvoorbeeld sneller serieus genomen worden als je feministische thema’s aankaart dan als een vrouw dat doet. Maak geen misbruik van je privileges.
  • Informeer je: Lees artikels (bijvoorbeeld op deze site of op onze blog), boeken en blogs geschreven door feministes. Nee, Foucault en Derrida tellen niet.

Help ons met onze werking

Wij zoeken eenmalige donaties en steunende leden. Voor elke tien euro kunnen wij weer heel wat actiemateriaal drukken en brochures geven aan mensen die ze niet kunnen betalen.
Donate Button with Credit Cards

Leesmateriaal

Aanraders

Nog meer leesvoer

Op onze website (artikels en interviews), De Tweede Sekse blog en Links Feminisme vind je heel wat nuttige info en achtergrond. Een fantastische site als je de Engelse taal wat machtig bent is xyonline.net, heel wat goeie artikels van bekende en minder bekende profeministen, regelmatige updates…. Gaan, en lezen! Hun links sectie is ook zeer goed – een aanrader voor al wie op zoek is. Ook Beyondmasculinity is interessant. Neem zeker eens een kijkje op de pagina met links voor mannen op de Off Our Backs website. Sommige zijn wat verouderd, maar toch nog interessant.

Als je wat goeie boeken zoekt: Getting off – pornography and the end of masculinity van Robert Jensen is een enorme aanrader. Als je maar tijd hebt om één boek te lezen, lees dat dan. Het werk van John Stoltenberg over man-zijn en mannelijkheid is ook interessant.

Last but not least, je kan natuurlijk ook terecht op alle andere feministische websites en blogs: De Tweede Sekse, Zesde Clan, Shakesville, XXBlaze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

feministisch en links

%d bloggers liken dit: