Zine Happening III – fotoverslag

Persoonlijk verslag van Zine Happening III – 8-9 april 2017 in Gent:

Vorig weekend vond de derde editie van Zine Happening plaats in het buurtcentrum in het Lousbergpark. We waren er met een hoopje feministische zinesters (FEL, ECHO en anderen) die samen een tafel met hun boekjes bezetten, zoals je kan zien in de foto’s. En we hadden VEEL zines bij!

 

Deze polaroid foto is gemaakt met een heuse Hello Kitty camera door zinester Jessica Maybury, die ik voor het eerst live mocht ontmoeten op de Zine Happening! –>

Het was er gezellig aan de stand en er was veel interesse voor onze zines. Tussendoor smulden we van de vegan cake en vegan hotdogs.

 

Een lid van FEL had net zijn eerste zine gemaakt en anderen hadden hun nieuwste publicaties van de kopiemachine laten rollen. Deze zelfgemaakte boekjes werden natuurlijk met veel plezier uitgewisseld.

Zaterdag was er een workshop over stereotypes en strips, gegeven door Justine. Door enkele teken-oefeningen werden we bewust van de stereotypes die ongewild en onbewust in onze creaties kruipen. Ook kwamen er verrassende resultaten uit de oefeningen zoals een familie aardappels en robot/alien-achtige monsters.

Jammer genoeg heb ik de workshop over boekbinden gemist. Dan maar eens proberen met een youtube video…

Zondagavond na de zinebeurs was er een open mic georganiseerd door Self-ish uit Parijs. Omwille van het mooie weer werd het op het terras van het café De Kleine Kunst georganiseerd, in plaats van binnen.

Om af te sluiten enkele foto’s van de fantastische dichter-es-s-en en muzikantes die het vrij podium – de vensterbank dus – beklommen:

Eén gedachte over “Zine Happening III – fotoverslag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s