FEL steunt studentenprotest tegen geweld prof KU Leuven

Recent verscheen in De Morgen nieuws over een ‘schermutseling’ aan de KU Leuven. Het klonk als twee personeelsleden die even hun geduld kwijtraakten. De ooggetuigen vertelden echter een heel ander verhaal. Een mannelijke prof die een assistente aanvalt en aan haar haren door de gang sleurt, dat is geen ‘schermutseling’.

De universiteit probeerde dit in de doofpot te stoppen maar gelukkig staken de studenten daar een stokje voor. Zij protesteerden bij een les van die prof – de universiteit heeft hem nog niet geschorst en wou hem gewoon verder laten lesgeven. De assistente echter heeft zich teruggetrokken en geeft geen les momenteel.

Beste studenten, wij staan achter jullie. Het is pijnlijk dat de universiteit dit zelf niet kan, en het is dankzij jullie dat dit niet zomaar in de doofpot gestopt kan worden.

De affaire Willem Elias van de VUB is nog geen jaar geleden. We kunnen concluderen dat de universiteiten nog altijd niet weten om te gaan met geweld, laat staan een feministische blik ontwikkeld hebben of de know-how en eerlijkheid in huis hebben om iets nuttigs te doen.

Wij roepen de ethische personeelsleden van de KU Leuven op om niet mee te gaan met het seksisme en het doofpotgedrag. Jullie kunnen beter, en de universiteit verdient beter.

Aan de universitaire overheid: laat de Elias-affaire een waarschuwing zijn, jullie komen hier niet mee weg.

Wij wensen het slachtoffer veel sterkte.

in solidariteit met het protest,

het FEL-team.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s