FEL gaat betogen – 5 maart vrouwenbetoging te Brussel

fel_logo_zonder_tekstOp zaterdag 5 maart gaan we betogen in Brussel. We komen met verschillende organisaties en individuen samen om 14u aan de Hallepoort (Porte de Hal).

Dit is een betoging van vrouwen en transpersonen: cisgender mannen wordt gevraagd niet te komen en op een andere manier hun steun te betuigen (zie verder).

In 2016 is er nog dagelijks en alomtegenwoordig geweld tegenover vrouwen. Het is genoeg geweest!

Wij hebben er genoeg van dat het geweld waarmee wij allen meer of minder intens geconfronteerd worden in een of andere vorm (partnergeweld, seksueel, psychologisch, economisch, institutioneel geweld, lastigvallen op straat, verminkingen, gedwongen huwelijken, discriminatie, alledaags seksisme, bestaansonzekerheid, …) wordt geminimaliseerd of weggemoffeld.

Wij weigeren veroordeeld te worden en opgeroepen om ons gedrag te veranderen om het geweld waarmee wij geconfronteerd worden te vermijden. Geen victim blaming meer!

Wij aanvaarden niet langer dat anderen zeggen ons te willen verdedigen terwijl ze in feite op onze rug een veiligheidspolitiek uitwerken die racistisch, imperialistisch en kapitalistisch is, en die op geen enkele manier de rechten van vrouwen vooruithelpt, wel integendeel. Weg met de instrumentalisering van onze strijd!

Wij eisen

  • dat onze woorden en onze realiteit worden gehoord zoals ze zijn;
  • dat de schaamte van kamp verandert, dat machistisch geweld onder geen enkele vorm nog wordt getolereerd;
  • dat de verantwoordelijkheid voor machistisch geweld collectief wordt aangepakt, en dat de overheid dus middelen vrijmaakt;
  • een structurele aanpak;
  • om eindelijk in veiligheid te kunnen leven.

Daarom, en omdat wij weten dat het enkel door onze vastberaden en collectieve mobilisatie is dat we de dingen in beweging kunnen brengen, roepen wij, met de internationale vrouwendag in zicht, onze moeders, zusters, vriendinnen, buurvrouwen, … op om samen met ons op straat te komen in een vrouwenbetoging * op zaterdag 5 maart, om 14u, vanaf de Hallepoort in Brussel.

Met de steun van Feminisme Yeah!, Cercle Féministe de l’ULB, Collectif contre l’islamophobie en Belgique (CCIB), Mouvement contre le racisme, l’antisémitisme et l’islamophobie (Mrax), KIF KIF, Azira’s Way, My Choice Not Yours, FEL – feministisch en links, … (Wil je het initiatief steunen, mail dan naar femmesenlutte@gmail.com)

* De manifestatie staat open voor iedereen die een onderdrukking als vrouw onderging of ondergaat. Mannen die hun steun willen uitdrukken worden warm opgeroepen dat te doen met respect voor onze keuze voor een niet-gemengde actie en door op een of andere manier mee te werken aan de bekendmaking van onze mobilisatie. In dit kader is elk solidair maar afzonderlijk initiatief van hun kant welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s