Vorming – feminisme vroeger en nu

Boeiende gebeurtenissen uit de geschiedenis

Feminisme vroeger en nu beschrijft de evolutie in feminisme en vrouwenstrijd zowel voor als tijdens de golven. Feminisme heeft een boeiende geschiedenis waaruit nog veel te leren valt. Er wordt ingegaan op oude en nieuwe feministische bewegingen en de uitdagingen en problemen voor het hedendaags feminisme.

Duidelijke slides
Hedendaagse vormen van activisme

Ondertussen passeren allerlei stromingen zoals lesbisch feminisme en feministisch socialisme en worden de inclusieproblemen van feminisme verder belicht. De strijd van bijvoorbeeld zwarte vrouwen, lesbiennes en transgender personen voor inclusie en de gevolgen hiervan worden duidelijk uitgelegd en in hun context geplaatst.

Welke bedreigingen zijn er voor het feminisme, op welke manieren wordt feminisme misbruikt voor bijvoorbeeld een racistische agenda? Hoe kan het feminisme verder evolueren en vooral, hoe kunnen we aan een toekomst bouwen zonder onderdrukking.

Een kritische kijk op nieuwe bewegingen

De lezing kan duren van een half uur tot een uur en werkt het best met tijd voor discussie achteraf – boeiende discussies zijn nooit ver weg met dit thema. De prijs is overeen te komen en afhankelijk van het type organisatie dat de vorming wil organiseren. Wij zijn te contacteren op felfeminisme@gmail.com.

Wij hebben een uitgebreid vormingsaanbod rond feminisme. Naast o.a. lezingen over geweld tegen vrouwen, pornocultuur en schoonheidsindustrie en nieuwe feministische bewegingen, is dit een nieuwe lezing die reeds heel positief onthaald werd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s