Doe mee: Hollaback actie in Gent!

FEL en andere feministes/activistes plannen acties in Gent tegen seksuele intimidatie en geweld op straat  zoals Hollaback. We hebben een eerste brainstormsessie achter de rug. Op 1 juli komen we samen om de actie te organiseren. Wil je erbij zijn? Laat ons iets weten (voorlopig op felfeminisme@gmail.com).

We houden je op de hoogte van verdere acties…

Hollaback!Brussels organiseert op 16 juni een Chalk Walk/Reclaim the Night! Op Koppen was er recent een reportage over Hollaback!Brussels en seksuele intimidatie op straat. Bekijk het hier.

Advertenties

2 gedachten over “Doe mee: Hollaback actie in Gent!”

  1. Hallo,
    Heel terecht dat hier tegen wordt opgetreden. Dit fenomeen is onaanvaardbaar en dreigt gevaarlijke proporties aan te nemen. Alleen stel ik me de vraag of BOEH! jullie hier nu ook zal steunen, zoals jullie dat deden voor hen. Het protest zou vooral uit die hoek moeten komen. Ik ben benieuwd hoe echt BOEH! is. Hopelijk is mijn wantrouwen onterecht.
    Vriendelijke groeten,
    Internettoerist

  2. Ik zie niet in waarom BOEH niet tegen geweld/intimidatie tegen vrouwen zou zijn? En ik zie ook niet in waarom je denkt dat steun vooral “uit hun hoek” zou moeten komen. Alle feministes zijn tegen geweld/intimidatie tegen vrouwen en steunen initiatieven die dit aankaarten. Wat wel totaal ontbreekt is een collectieve mannelijke stem die zich solidair verklaart en die ook echt iets onderneemt tegen geweld op vrouwen (bv elkaar opvoeden en aanleren dat geweld/misbruik/intimidatie/etc niet ok is, zich uitspreken tegen geweld/intimidatie en grapjes daarrond, en natuurlijk ook gewoon zelf geen geweld of intimiderend gedrag gebruiken). Voorlopig zijn er nog maar enkele uitzonderlijke pro-feministische mannen die meedoen aan acties en zich solidair verklaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s