Seksueel geweld en intimidatie – overzicht

De laatste weken is er heel wat geschreven over dit onderwerp. Ik probeer de meest interessante teksten nog eens te verzamelen. Bij de meeste links past een trigger warning, verschillende teksten bespreken persoonlijke ervaringen van overlevers/slachtoffers. Ben ik een interessant artikel vergeten, laat het zeker weten!

Er is op Facebook een pas opgerichte groep It Happens waar veel discussie is over de kwestie en verschillende mensen hun persoonlijke verhalen verteld hebben.

Er zijn heel veel mensen die nu oproepen om naar buiten te komen met verhalen. We kunnen laten zien dat we met veel zijn, dat het probleem slecht wordt ingeschat en aangepakt, dat onze verhalen wel de moeite waard zijn. Het is tevens een prachtige vorm van vrouwensolidariteit. Je kan terecht bijvoorbeeld bij Hollaback Brussel, er worden ook hollaback acties gepland in Gent – zie bvb de boven vermelde facebookgroup it happens of stuur ons een mail. Mensen die hun verhaal kwijt willen kunnen dat (anoniem of niet, naar keuze) bijvoorbeeld bij hollaback, op de it happens groep en in de komende zine over seksistische ervaringen.

Mottige artikels

Geen aanrader als je niet erg kwaad / droef wilt worden:

Meer over…

Voor wie meer wil weten over consent, macht, agency… Een interessante website over consent is het Canadese ConsentEd, en enkele heel goeie teksten van radtransfem: Agency, Power en Consent, part one: No en part two: Yes. Deze laatste twee zijn ook in een leesgroep besproken, er komt nog een verslagje van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s