Feministisch kerstpakket?

Het is koud en grijs, maar de lucht straalt dat heerlijke gevoel van vrolijkheid en verwachting uit. Langzaam begint het te sneeuwen, zachtjes eerst, tot de daken en straten een mooie witte deken vormen, een kans voor de wereld om opnieuw te beginnen. De kadootjes mogen open. Maar de sint / kerstman / andere consumptiepromotende blanke vaderfiguur naar keuze was niet de enige die langskwam. De uitgelaten kinderen ontdekten al snel het feministisch startpakket onder de boom / zevenvoudige kandelaar / atheïstische kerststal. En dat was nog veel leuker dan hun blauwe auto’s en roze poppen.

Al snel renden de kinderen door het huis met allerlei vrolijke feministische buttons op hun kleren. Ze stormden uitgelaten naar buiten om adbusting stickers te kleven op seksistische reclame, terwijl hun ouders zich verdiepten in een kookboek met tal van leuke acties. ’s Avonds, voor het slapengaan, werd er nog even voorgelezen uit Het is allemaal natuurlijk, een sprookjesboekje met een kritische interpretatie van bestaande fabels.

This year, give the gift of feminism!

Bestel bij felfeminisme@gmail.com, 5 euro + verzendingskosten. Tijdelijk drie buttons bij een pakket, vrolijk feminisme!

Inhoud kerstpakket

  • Het is allemaal natuurlijk, genetisch, evolutionair – een brochure die verschillende mythen ontkracht over mannelijkheid en vrouwelijkheid en hoe ons gedrag (en onze samenleving) bepaald zouden zijn door genetica en evolutie; wij brengen degelijke wetenschap en analyses in stelling tegen de hedendaagse evolutionaire pseudowetenschap
  • Feministisch kookboek voor kleine acties – een boekje met allerlei tips en ideeën om zelf deze wereld leuker én feministischer te maken
  • stickers
  • 3 buttons
  • een voorstellingsflyer van FEL
  • een originele bladwijzer van de feministische leesgroep
Advertenties

2 gedachten over “Feministisch kerstpakket?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s