Oproep Feminist Poster Project

“The Feminist Poster Project is een nieuw initiatief om het ontwerpen, printen, delen, verdelen, plakken en ophangen van feministische posters aan te moedigen. Seksistische reclame en misogyne media zien we overal rondom ons. Als we willen vechten tegen deze patriarchale propaganda, dan moeten we onze eigen beelden en woorden produceren. Ik zou graag feministische posters op muren, feministische tekens over seksistische reclames, feministische stickers op straatlantaarns en feministische postkaarten in onze brievenbussen zien. Ik zou graag een verandering zien in onze omgeving en in de hoofden van mensen. Ik hoop dat The Feminist Poster Project kan helpen om dit te bereiken.

Neem een kijkje op: http://feministposterproject.wordpress.com

Als een online poster network, biedt The Feminist Poster Project een ruimte aan om feministische posters, postkaarten en stickers te tonen, uit te wisselen en te downloaden. Iedereen kan de posters gebruiken voor niet-commerciële doeleinden zoals acties, DIY media en decoratie van je huis en iedereen kan zelf bijdragen opsturen. Op de website vind je – buiten inspirerende voorbeelden van feministische grafische kunst – verschillende DIY handleidingen en links over hoe je zelf posters kan ontwerpen, behanglijm kan maken, druktechnieken kan gebruiken en acties kan organiseren. The Feminist Poster Project steunt de do-it-yourself gedachte en verwelkomt jouw bijdragen!

Naast het bouwen van een online archief en netwerk, wil The Feminist Poster Project workshops organiseren over posters maken en deelnemen aan posteracties en tentoonstellingen. Activiteiten zullen aangekondigd worden op de website.

The Feminist Poster Project is steeds op zoek naar meer feministische posters, postkaarten en stickers in pdf. De ontwerpen mogen in eender welke taal, eender welke stijl/techniek en over eender welk feministische thema/onderwerp. De bijdragen moeten copyleft zijn of een copyrightlicentie hebben die mensen toelaat om ze te printen en kopiëren (onder door jou bepaalde voorwaarden). Stuur je poster(s)/postkaart(en)/sticker(s) naar loseluna (at) yahoo.co.uk. Voor meer info over hoe je kan bijdragen, klik hier: http://feministposterproject.wordpress.com/how-to-contribute/. Ook tips voor DIY poster handleidingen en links naar feministische postercollectieven zijn welkom!

Ik hoop dat de posters/postkaarten/stickers op de website bruikbaar en inspirerend kunnen zijn en dat het project zal blijven groeien.

Amuseer je met rond te kijken in het online archief! Commentaar is welkom!”

The Feminist Poster Project

http://feministposterproject.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s